ЗСУ на Бахмутському напрямку перейшли в наступ та просунулися до 1100 метрів — Маляр

ЗСУ на Бахмутському напрямку перейшли в наступ та просунулися до 1100 метрів — Маляр
На Бахмутському напрямку українські війська перейшли з оборони в наступ. За минулу добу вдалося просунутися на різних ділянках напрямку від 200 до 1100 метрів. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, росіяни, у спробах утримати займані позиції на Бахмутському напрямку, перейшли до оборони і стягують резерви «з глибини».

Вона додала, що наразі бойові дії веде регулярна армія РФ, яка задіює десантно-штурмові загони. При цьому бойовики ПВК Вагнера досі залишаються у тилових підрозділах.

Маляр зазначила, що успіхи українських Збройних Сил на Бахмутському напрямку пов’язані із заздалегіть підготовленим укріпленням.

«Вся місцевість довкола — це фактично укріпрайон. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ і місцевих військових адміністрацій. Будували капітально», — заявила вона.

20 травня ватажок ПВК Вагнер Євгеній Пригожин заявив про повне захоплення його бойовиками Бахмута. У ЗСУ та Міноборони України заявили, що бої в місті тривають. 31 травня у Міноборони повідомляли, що окупанти контролюють більшу частину Бахмута, але ЗСУ зайняли панівні висоти.

У ЗСУ зазначали, що Бахмут виконав своє головне завдання — максимально знекровити ворога. За весь час спроб захоплення міста втрати росіян становлять близько 20 тисяч убитими.

Пригожин також наказав найманцям ПВК Вагнер залишити Бахмут до 1 червня, вони мали передати свої позиції регулярній армії РФ. За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, у Бахмут замість «вагнерівців» заходять російські десантники й мотострілецькі підрозділи.

5 червня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони продовжують просуватися на Бахмутському напрямку в Донецькій області.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/bahmut-obstanovka-zsu-prosunulisya-na-1100-metriv-ganna-malyar-50330135.html

Категорії: Новости

08.06.2023 08:43