Секретний «Чорний ящик», на який збирали українці, вже завдав росії збитки на понад $700 млн — ГУР

Секретний «Чорний ящик», на який збирали українці, вже завдав росії збитки на понад $700 млн — ГУР
Таємний проєкт Black box («Чорний ящик») української воєнної розвідки, на який збирали гроші фонд «Повернись живим» та блогер Ігор Лаченков, уже завдав росії збитків на понад 700 мільйонів доларів.
Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Минулого року фонд «Повернись живим» та блогер Лачен за запитом розвідників зібрали 230 мільйонів гривень на цей секретний проєкт. Із початку 2023 року в межах проєкту акумульовано вже понад 270 мільйонів гривень.

«Це дало змогу завдати суттєвих збитків оборонному сектору ворога та зменшити кількість його військ, які мали поповнити окупаційний контингент», — зазначають у ГУР.

Що в секретному «Чорному ящику» — не розкривається. Утім, розвідники натякнули, що результати роботи Black Box можна побачити на багатьох об’єктах окупантів, які розташовуються як на тимчасово окупованій, так і ворожій території.

Як зазначається, лише протягом останнього місяця він завдав окупантам збитків на понад 700 мільйонів доларів. А протягом квітня-травня 2023 року результати роботи проєкту можна було спостерігати в логістичних центрах, транспортних вузлах, у місцях скупчення військової техніки й живої сили та на інших цілях.

Як пояснив начальник ГУР Кирило Буданов, це лише частина інформації про Black Box, яку наразі можна оприлюднити.

«Понад 700 мільйонів доларів — наш черговий вклад у зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки в цій війні», — сказав він.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/sekretnij-chornij-yashik-na-yakij-zbirali-ukrayinci-vzhe-zavdav-rosiyi-zbitki-na-ponad-dollar700-mln-gur

06.06.2023 09:56