В Естонії розпочались військово-морські навчання

В Естонії розпочались військово-морські навчання
У Таллінні в суботу, 3 червня, розпочалися найбільші щорічні навчання в Балтійському морі Baltops 23. У них беруть участь 50 бойових кораблів НАТО. Про це повідомляє ERR.

Повідомляється, що на навчаннях відпрацьовують взаємодію сухопутні, повітряні та військово-морські сили 20 країн. Загалом у навчаннях Baltops, які проводяться в 52-й раз, беруть участь близько 6000 військовослужбовців військово-морських, сухопутних і повітряних сил.

Протягом двох тижнів вони відпрацьовуватимуть протичовнову та протиповітряну оборону, знешкодження боєприпасів і медико-рятувальні операції.

ERR інформує, що найбільшим кораблем, що прибув до Таллінна, є американський Mount Whitney, з нього здійснюється керування всією операцією.

«Ми проводимо ці навчання, щоб зміцнити довіру між силами НАТО, щоб забезпечити хорошу співпрацю та оперативні можливості, щоб, коли ми опинимося у бойовій ситуації, могли б об'єднати наші сили та діяти як єдине ціле», — пояснив віцеадмірал Томас Іші, командувач 6-м флотом США.

Навчання завершаться 16 червня у Німеччині.

Baltops — це щорічні військові навчання, які проводяться з 1971 року командувачем ВМС США в Балтійському морі та прилеглих до нього регіонах.

Минулого року в навчаннях Baltops взяли участь 16 країн.

30 травня повідомлялося, що у Німеччині планують провести масштабні навчання повітряних сил країн-членів НАТО. Вони стануть найбільшими в історії Північноатлантичного союзу. Навчання будуть називатися Air Defender 2023. Вони триватимуть з 12 по 23 червня.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/navchannya-baltops-v-estoniji-vzyali-uchast-50-korabliv-ostanni-novini-50329357.html

05.06.2023 13:06