Під Бахмутом загинув маріуполець Данило Подибайло. Вічна Слава Герою


Маріуполець Данило Подибайло захинув захищаючи свободу та честь України під Бахмутом. Він був талановитим музикантом.

Трагічну звістку про загибель 26-річного хлопця оприлюднила його матір, маріупольська громадська діячка та волонтер Марія Подибайло.


"Війна забирає кращих синів українського народу. Захищаючи долю майбутніх поколінь, у боях під Бахмутом загинув випускник Маріупольського університету Данило Подибайло. Ще у студентські роки хлопець проявляв виключні патріотизм і любов до рідної країни. Данило писав пісні про АТО, організовував концерти та виїзди музичних гуртів до військових частин", - повідомили у Маріупольському державному університеті.



Данила називали «сином полку», адже з 2014 року він майже увесь час проводив у центрі "Новий Маріуполь", який заснувала та очолила його матір Марія Подибайло. Хлопець брав участь у мітингах, писав пісні та щиро прагнув захищати Україну, проте тоді він був дуже юним.

"Кров це не кров, а просто лава,
Тримає прапор синьо-жовта балаклава,
Кричу Україні – Героям Слава!
Тим, що стоять, і тим, що вже впали…"
– співав в одній із своїх пісень Подибайло


Данило не був професійним музикантом, проте відчував музику серцем, говорить його матір. Мешканці Маріуполя також добре знали харизматичного хлопця. Він завжди виступав на концертах, про нього знімали сюжети на телебаченні.



У березні 2022 року Данило вирвався з блокадного Маріуполя. Опинившись у вільній Україні хлопець не зміг відсиджуватись в тилу та вступив до лав територіальної оборони. Він стояв на захисті Києва, потім брав участь у звільненні Харкова. Потім захищав Бахмутський напрямок. Саме тут і обірвалось життя справжнього патріота, Маріупольця Данила Подибайла.

Вічна Слава Герою!
Співчуття родині та близьким






Категорії: Новини Маріуполя

02.06.2023 17:46