Зеленський відреагував на трагедію біля укриття в Києві

Зеленський відреагував на трагедію біля укриття в Києві
Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що всі винні в загибелі трьох людей у Києві під час нічної атаки РФ понесуть покарання. Однак спочатку він повернеться в Україну, щоб ознайомитися з усіма деталями.

На пресконференції за підсумками саміту Європейського політичного співтовариства в Молдові заявив, що з цього питання будуть розгляди.

«Треба приїхати, покажуть мені деталі. Розберемося. Обов’язково люди відповідатимуть за те, що люди втратили можливість потрапити в бомбосховище і загинули. Нам у Росії ворогів мало, у вас, бачте, є і внутрішні… Скажу так, може бути нокаут», — сказав президент.

Крім того, відповідаючи на одне із запитань журналістів, Зеленський зазначив, що Україна вже звикла до обстрілів і розраховує на допомогу партнерів для посилення захисту неба, але наголосив, що місцева влада повинна «вмикати голову».

«Боремося, живемо, більше партнери допоможуть — захистимо. Але треба, щоб місцева влада там теж включала голову. Ви знаєте, у нас була сьогодні трагедія, люди не потрапили в укриття. Але ми зараз повернемося і поставимо голову на місце. Обов’язково», — заявив глава держави.

У ніч на 1 червня внаслідок удару балістичними і крилатими ракетами РФ у Києві загинуло троє людей.

У Деснянському районі біля місцевої поліклініки загинули 33-річна жінка, 34-річна жінка та її 9-річна донька. Разом з іншими людьми вони намагалися потрапити в укриття, розташоване в цій поліклініці. За словами чоловіка однієї із загиблих жінок, притулок був зачинений, а люди марно стукали та шукали можливості його відчинити.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/zakrite-ukrittya-v-kiyevi-zelenskiy-upershe-vidreaguvav-50328927.html

Категорії: Новини Києва

02.06.2023 10:19