В ніч на 2 червня росіяни знов атакували столицю

В ніч на 2 червня росіяни знов атакували столицю
російсько-окупаційні війська в ніч проти 2 червня вкотре здійснили напад на Київ. Це був уже шостий напад на столицю за шість днів.
Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко, пише hromadske.ua.

«Терор Києва повітряними атаками триває. Навіжені терористи практично без пауз нападають на столицю. За останні шість днів вони завдали вже шостого повітряного удару по місту», — наголосив він.

Й уточнив, що щоразу росіяни змінювали зброю. Після балістичних ракет напередодні цього разу атака була комбінованою: дронами та крилатими ракетами.

росіяни здійснили пуски ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспію, ймовірно, крилатими ракетами типу Х-101/555.

Одночасно з тим із різних напрямків Київ атакували дрони. За попередніми даними, це були баражувальні боєприпаси Shahed.

Попко стверджує, що, за попередньою інформацією, в повітряному просторі над Києвом і навколо міста Сили та засоби протиповітряної оборони виявили та знищили понад 30 повітряних цілей різного типу.

Наразі немає інформації щодо руйнувань і потерпілих. У КМВА писали про виявлення уламків на проїзній частині в Дарницькому районі, однак згодом додали, що ця інформація не підтвердилася.

Міський голова Віталій Кличко також повідомляв про уламки в Дарницькому районі, а ще про те, що в Подільському сталося загоряння травʼяного настилу внаслідок падіння уламків. Станом на 5 годину ранку служби працювали на місці.

Останні атаки на Київ

У Києві з початку травня неспокійно. росіяни намагаються бити по столиці ледь не щодня — здійснили загалом 17 атак. Зазвичай росіяни атакували столицю ракетами та/або дронами. Сили оборони збивають більшість повітряних цілей.

Хвилю ракетного терору по Києву, яка тривала у травні й продовжується в червні, росія використовує для демонстративної пропаганди про нібито ушкодження зразків західних озброєнь, пояснювали в розвідці.

Представник ГУР Андрій Юсов зауважив, що для росії залишається пріоритетним ураження Києва. Водночас, за його словами, часто повторювати «такі вистави» окупанти не зможуть.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/rosiyani-znovu-atakuvali-stolicyu-sho-vidomo

Категорії: Новини Києва

02.06.2023 10:13