Росія змінює імена та дати народження вкраденим українським дітям — Верещук

Росія змінює імена та дати народження вкраденим українським дітям — Верещук
Країна-терорист Росія, яка незаконно депортувала понад 19 тисяч українських дітей, змінює їм імена, прізвища та дати народження.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час конференції UA: Війна. Неспівана колискова.

«У Росії, де в усіх регіонах їх ховають, змінюють ідентичність, імена, прізвища, дати народження, роблять усе, щоб асимілювати, а фактично — вчиняють акт геноциду щодо наших дітей, насильно русифікують, дають так звані паспорти, роблять усе, щоб діти забули про свою рідну землю, забули мову, забули культуру і прийняли, як вони кажуть, нову реальність», — сказала Верещук.

Верещук підкреслила, що Україна потребує масової міжнародної підтримки в питанні повернення дітей.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешти російського диктатора Володимира Путіна і російського «дитячого омбудсмена» Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України до РФ у період із 24 лютого 2022 року.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/rosiya-krade-ditey-rf-zminyuye-imena-ta-dati-narodzhennya-vkradenim-ukrajinskim-dityam-novini-ukrajini-50328640.html

01.06.2023 15:39