Макрон заявив, що переговори з путіним можуть бути важливішими, ніж суд над ним, поки він президент

Макрон заявив, що переговори з путіним можуть бути важливішими, ніж суд над ним, поки він президент
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що переговори з президентом росії володимиром путіним можуть бути важливішими, ніж трибунал над ним у Гаазі, поки він залишатиметься лідером рф.

Про це він сказав у промові на конференції лідерів ЄС у Молдові, пише The Guardian.

Щодо необхідності вести переговори з путіним Макрон сказав, що «якщо за кілька місяців у нас буде вікно для переговорів, і питання стоятиме між судом і переговорами, і ви маєте вести переговори з тими лідерами, які у вас є де-факто, то я думаю, що переговори будуть пріоритетом...»

Макрон додав: «Ви можете поставити себе у становище, коли скажете: "Я хочу, щоб вас посадили до в'язниці, але ви єдиний, з ким я можу вести переговори"».

Водночас французький президент наголосив, що слід зібрати докази воєнних злочинів росії та її лідерів. Також він виклав плани щодо швидкого розширення ЄС, примирення між сходом і заходом Європи та чіткого шляху до членства України в НАТО.

Макрон акцентував, що росія втратила будь-яку легітимність на міжнародній арені, але якщо майбутній український контрнаступ не досягне своїх військових цілей, потрібно буде оцінити характер майбутньої європейської підтримки України.

Водночас він наголосив, що Україна захищає не лише власні кордони, а і європейські.

Він додав, що Україні необхідно надати достатні засоби, щоб зупинити подальшу агресію, оскільки це захищає Європу.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/makron-zayaviv-sho-peregovori-z-putinim-mozhut-buti-u-prioriteti-nizh-sud-nad-nim-poki-vin-prezident#tag=emmanuel-makron

01.06.2023 15:38