Росія вкрала українську Мавку й анонсувала її показ у кінотеатрі

Росія вкрала українську Мавку й анонсувала її показ у кінотеатрі
У Росії анонсували показ українського анімаційного фільму Мавка. Лісова пісня, хоча не мають прав на його дистрибуцію.

Про це повідомили творці фільму на офіційній сторінці у Facebook, наголосивши, що один із російських кінотеатрів анонсував показ не лише української анімації, а й голлівудської — Брати Супер Маріо в кіно.

«росія краде мультфільми. Один із російських кінотеатрів незаконно розмістив у себе на сайті анонс прем'єри від Universal Pictures — Брати Супер Маріо в кіно і вказав, що він, мовляв, буде показаний перед сеансами Мавки. Незаконно — бо у нього, як і у будь-якого іншого кінотеатру в росії, немає дозволу на показ ні голлівудських блокбастерів, ні українських фільмів», — повідомляється в публікації.

Росіяни продають квитки на один фільм, але показують інший і називають це «досеансним обслуговуванням».

«Відтак Мавка стала частиною нової схеми тіньового прокату в росії. Вони продають квитки на один фільм, але натомість показують інший і називають це „досеансним обслуговуванням“. Але анонси показів нашого фільму — муляж, адже у країни-терориста немає доступу до нашого мультфільму і тим більше — прав на його дистрибуцію. Та для нецивілізованої країни правил і законів не існує. Краде і у нас, і у Голлівуду», — зазначили творці Мавки.


Джерело: https://life.nv.ua/ukr/art/rosiya-vkrala-ukrajinskiy-multfilm-mavka-y-anonsuvala-jiji-pokaz-u-kinoteatri-novini-50328575.html

01.06.2023 15:37