Фон дер Ляєн закликала «тих, хто може», передати Україні далекобійну зброю

Фон дер Ляєн закликала «тих, хто може», передати Україні далекобійну зброю
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала країни передати Україні далекобійну зброю, якщо вони мають таку можливість.

Про це вона заявила під час виступу на Міжнародному безпековому форумі в Братиславі GLOBSEC у середу, 31 травня.

За словами фон дер Ляєн, надання військової допомоги — нагальна потреба Києва. Тому, каже вона, і ухвалили Акт із підтримки виробництва боєприпасів про виробництво боєприпасів (ASAP).

«Ми хочемо підштовхнути нашу оборонну промисловість до нарощування виробництва вкрай необхідних 155-міліметрових та 152-міліметрових артилерійських снарядів. А ті, хто може, мають надати далекобійну артилерію та системи озброєння, які допоможуть Україні подолати розрив у дальності дії з окупаційними військами». — наголосила глава Єврокомісії.

Також вона заявила про підтримку тренувань для українських війскьових і пообіцяла, що до кінця 2023 року підготоують 30 тисяч бійців.

11 травня CNN повідомив, що Лондон уже надав Києву кілька далекобійних авіаційних крилатих ракет Storm Shadow. Україна їх вже успішно застосовує. Президент Франції Емманюель Макрон казав про готовність передати Києву ракети, дальність яких «дозволить чинити опір під час контрнаступу».


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/ursula-fon-der-lyayen-zaklikala-peredati-ukrajini-dalekobiynu-zbroyu-50328477.html

01.06.2023 08:32