Маріупольського правоохоронця, який пішов на службу до терористів, засуджено до 15 років ув'язнення - ДБР

Маріупольського правоохоронця, який пішов на службу до терористів, засуджено до 15 років ув'язнення - ДБР
Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпра визнав винним колишнього правоохоронця Маріупольського району Донецької області у державній зраді. Після затримання він проведе 15 років за ґратами.

Під час повномасштабного вторгнення рф на територію України правоохоронець підтримав загарбників. Зрадник залишився на тимчасово окупованій території Маріупольського району та влаштувався на «службу» до терористів у фейкове міністерство внутрішніх справ.

Колишній правоохоронець передавав окупантам наявні в нього дані про чинних працівників поліції та особисто ідентифікував їх на блокпостах, коли ті намагалися виїхати на підконтрольну Україні територію. Деяких правоохоронців окупанти за наведенням обвинуваченого затримували.

Експравоохоронця суд визнав винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Процесуальне керівництво здійснювала Донецька обласна прокуратура.

Скоро Україна звільнить всі захоплені території, а зрадники та колаборанти будуть затримані та відбуватимуть покарання.

Джерело: https://dbr.gov.ua/news/za-materialami-dbr-na-15-rokiv-zasudzheno-mariupolskogo-pravoohoroncya-yakij-pishov-na-sluzhbu-do-teroristiv

Категорії: Новости Новини Маріуполя

31.05.2023 15:24