Морпіхам, які потрапили в полон у Маріуполі, та їхнім родинам відновили виплати — ДБР

Морпіхам, які потрапили в полон у Маріуполі, та їхнім родинам відновили виплати — ДБР
Військовослужбовцям 501 окремого батальйону морської піхоти, які захищали Маріуполь і опинилися в полоні росіян, та їхнім сім'ям відновили виплати. Раніше ДБР закрило провадження про їхнє дезертирство.

Як повідомляє пресслужба ДБР, військова частина відновила виплату грошового забезпечення 277 військовослужбовців відповідно до вимог законодавства.

Згідно з наказом командира частини сім'ї військовослужбовців отримають у повному обсязі грошове забезпечення бійців за час перебування в полоні.

Військовослужбовці батальйону здійснювали оборону Маріуполя з кінця лютого 2022 року. У квітні цього ж року пропагандисти Росії поширили інформацію, що начебто морпіхи 501 батальйону нібито добровільно здалися в полон в оточеному місті.


Однак слідство встановило, що насправді начальник речової служби тилу 501 ОБМП зрадив присягу і перейшов на бік ворога. Він вступив у змову з росіянами і вмовив командира батальйону здатися.

Військових ввели, за даними слідства, в оману, тому вони не усвідомлювали протиправного характеру наказу або розпорядження про здачу в полон.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/morpihi-z-mariupolya-viyskovim-ta-jihnim-rodinam-vidnovili-viplati-novini-ukrajini-50328071.html

Категорії: Новини Маріуполя

31.05.2023 10:02