Фінляндія передає Україні 16-й пакет озброєння

Фінляндія передає Україні 16-й пакет озброєння
Фінляндія оголосила черговий — уже шістнадцятий — пакет військової допомоги Україні на 109 млн євро. До нього, зокрема, ввійдуть зенітне озброєння та боєприпаси.

Як повідомило Міністерство оборони Фінляндії, президент країни Саулі Нііністе ухвалив таке рішення 25 травня за поданням фінського уряду.

Фінське відомство не розкриває інформацію про конкретний вміст, спосіб чи терміни постачання допомоги «з оперативних причин та для гарантії безпечної доставки». Однак наголошується, що в допомозі враховано як потреби України, так і ресурсне становище фінської армії.

«Фінляндія продовжуватиме підтримувати Україну разом із нашими міжнародними партнерами. Вартість відшкодування всіх пакетів оборонної допомоги, наданих Фінляндією Україні, зараз становить 1,1 млрд євро», — заявив міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен.

Нагадаємо, на початку травня президент України Володимир Зеленський відвідав Фінляндію, де провів переговори з фінським колегою стосовно української оборони та підтримки України з боку Гельсінкі.

Тоді Зеленський закликав прискорити військову допомогу Україні. Він наголосив, що Фінляндія регулярно підтримує українську боротьбу за суверенність і «виступає, як і ми, за мирне співіснування між народами».


Джерело: https://hromadske.ua/posts/finlyandiya-peredaye-ukrayini-16-j-paket-ozbroyennya-vijskova-dopomoga-vid-finiv-vzhe-perevishila-euro1-mlrd

26.05.2023 08:27