Україна повернула з російського полону 106 військових з Бахмутського напрямку: "Вони здійснили подвиг"

Україна повернула з російського полону 106 військових з Бахмутського напрямку:
Україна та Росія провели черговий обмін полоненими, в рамках якого нашій стороні вдалося повернути додому 106 військових з бахмутського напрямку – вісім офіцерів та 98 солдатів і сержантів.

"Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого сходу. Кожен з них – герой нашої держави, – пише на своєму Tg-каналі глава ОП Андрій Єрмак. – Серед тих, кого повертаємо з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап".

У Координаційному штабі з питань поводження із військовополоненими згодом додали, що безвісти зниклими зі 106 вважаються 68 військових. Також стало відомо, що серед звільнених воїнів 98 перебувають у лавах ЗСУ, а ще 21 – належать до сил ТрО. Також серед них є сім прикордонників та один представник ДСНС.

"Щонайменше сім врятованих оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання. Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік", – додають у штабі.


Джерело: https://zn.ua/ukr/war/ukrajina-povernula-z-rosijskoho-polonu-106-vijskovikh-z-bakhmutskoho-naprjamku-.html

25.05.2023 18:42