2 загиблих та 10 поранених: російські добровольці розповіли про втрати у Бєлгородській області

2 загиблих та 10 поранених: російські добровольці розповіли про втрати у Бєлгородській області
російські добровольці заявили, що під час операції у Бєлгородській області рф у них загалом є двоє загиблих, ще 10 — зазнали поранень. Більшість цих втрат у легіону «Свобода россии», а у «російського добровольчого корпусу» лише двоє поранених.

Про це повідомили легіон «Свобода россии» та «російський добровольчий корпус» у Telegram.

РДК заявляє, що за час операції вони не втрачали техніку: нібито мають лише трофеї. У корпусі кажуть, що вважають територію росії тимчасово окупованою: запевняють, що до них вже звертаються росіяни, які хочуть приєднатися до лав добровольців.

Водночас легіон «Свобода россии» стверджує, що операція в Бєлгородській області минула успішно і її мету було досягнуто. «Противник розгромлений, частина ганебно втекла, ми затрофеїли багато техніки та взяли полонених», — наголошує легіон.

Нагадаємо, Міноборони рф звітувало, що вони начебто знищили у Бєлгородській області понад 70 бійців.

Що сталося на Бєлгородщині?

Зранку 22 травня бійці «російського добровольчого корпусу» та легіону «Свобода росії», які воюють на боці України, заявили про «початок звільнення росії» від путінського режиму. Вони почали операцію в Бєлгородській області.

російські добровольці з легіону «Свобода росії» та РДК заявили, що «повністю звільнили» село Козинка в Бєлгородській області та зайшли до міста Грайворон. За даними добровольців, вони також пройшли населений пункт Гора-Подол.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов нам у коментарі підтвердив, що російські добровольці проводять операцію в Бєлгородській області рф.

Він каже, що операція російських партизанів сприятиме створенню демілітаризованої зони — «певної зони безпеки у прикордонних регіонах росії, які межують з Україною». Він додав, що після перемоги Україна наполягатиме на продовженні існування цієї демілітаризованої зони безпеки.

Уранці 23 травня губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков закликав місцевих жителів, які евакуювалися з будинків, поки що не повертатися. Він повідомив, що російські силовики продовжують зачистку в Грайворонському окрузі. За даними місцевої влади, під час операції в Бєлгородській області загинула одна цивільна людина, ще 13 — зазнали поранень.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков надвечір 23 травня оголосив, що режим контртерористичної операції в регіоні скасовано. У міноборони росії стверджують, що під час контртерористичної операції «націоналістичні формування були заблоковані та розгромлені», а їхні рештки нібито відкинули на територію України.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/2-zagiblih-ta-10-poranenih-rosijski-dobrovolci-rozpovili-pro-vbrati-u-byelgorodskij-oblasti

25.05.2023 15:06