Резніков підтвердив, що Україна вже успішно застосовує ракети Storm Shadow

Резніков підтвердив, що Україна вже успішно застосовує ракети Storm Shadow
Міністр оборони Олексій Резніков у середу, 24 травня, підтвердив, що захисники України вже успішно застосовують передані Великою Британією ракети Storm Shadow.

Під час брифінгу з британським колегою Беном Воллесом, який у середу перебуває з візитом у Києві, Резніков нагадав, що Британія вже передала Україні протитанкові засоби NLAW, допомогла отримати артилерію калібру 155 мм і РСЗВ, зокрема М270, створила спеціальний фонд для підтримки України і купівлі зброї в різних країн, разом із партнерами озброїла український флот ракетами Harpoon, поставила бронемашини, веде підготовку і тренування українських військовослужбовців за кордоном, передала «такі смаколики, як Storm Shadow», і багато чого іншого.

«Ми мали нагоду потиснути руки пілотам, які були навчені у Великій Британії і вже успішно застосовують зброю Storm Shadow», — повідомив Резніков.

11 травня CNN повідомив, що Лондон вже надав Києву кілька далекобійних авіаційних крилатих ракет Storm Shadow. Пізніше це підтвердив і Воллес, наголосивши, що ракети будуть використовувати на суверенній території країни.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/reznikov-podtverdil-chto-ukraina-uzhe-uspeshno-primenyaet-rakety-storm-shadow-50326886.html

25.05.2023 11:16