Медведчука позбавили права займатись адвокатською діяльністю

Медведчука позбавили права займатись адвокатською діяльністю
Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області позбавила обвинувачуваного у державній зраді Віктора Медведчука права займатись адвокатською діяльністю.

Про це повідомив адвокат і член комісії Роман Титикало, пише hromadske.ua.

Як пише «ЧЕСНО», скаргу на адвокатську діяльність Медведчука подали адвокати Роман Титикало та Ілля Костін. А все через те, що Медведчук досі залишався в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Титикало та Костін займаються темою адвокатської діяльності цього політика ще з 2016 року. Зокрема, вони здійснили правовий аналіз справи дисидента Василя Стуса, адвокатом якого був Медведчук.

Доля Медведчука

Навесні 2022-го СБУ затримала Медведчука. За даними слідства, ФСБ росії хотіла вивезти його під виглядом військового ЗСУ в невизнане «Придністров'я», а звідти — до Москви, але політика затримали ще на виїзді з Київської області.

Відтоді Медведчук був під вартою. А 22 вересня 2022 року стало відомо, що його обміняли на 200 українських військових. Як уточнив глава ОП, він «уже дав усі можливі свідчення слідству».

За даними The Washington Post, на обміні Медведчука наполіг президент росії володимир путін, хоча ФСБ рф була проти обміну полонених через очікувану негативну реакцію громадськості в росії. Після обміну в кремлі заявили, що не знають, де зараз Медведчук і чи спілкувався він із путіним.

Президент Володимир Зеленський 10 січня позбавив громадянства Медведчука та ще трьох політиків. А Верховна Рада позбавила його депутатських повноважень.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/medvedchuka-pozbavili-prava-zajmatis-advokatskoyu-diyalnistyu

25.05.2023 11:15