Маріупольця, який перейшов на бік ворога та впроваджує «правильне» виховання молоді, засудили до 10 років ув'язнення

Маріупольця, який перейшов на бік ворога та впроваджує «правильне» виховання молоді, засудили до 10 років ув'язнення
Впроваджує «правильне» виховання молодих маріупольців - на Донеччині ухвалено заочний вирок колаборанту

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Жовтневим районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок мешканцю м. Маріуполя за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Його заочно засуджено до максимального покарання за санкцією статті – 10 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 15 років.

Прокурорами у суді доведено, що у липні 2022 року, коли м. Маріуполь захопили війська країни-агресора, прибічник агресивної політики рф добровільно перейшов на бік окупантів. Колаборант погодився обійняти посаду так званого начальника «відділу з питань молодіжної політики адміністрації м. Маріуполя днр».

До його обов’язків входить забезпечення та реалізація заходів із «правильного» патріотичного виховання дітей і молоді під егідою рф. Він керує організацією й проведенням у місті «військово-патріотичних» акцій, головною тезою яких є викривлення подій, що зараз відбуваються в Україні.

Крім того, чоловік зустрічається з представниками російського політикуму та налагоджує взаємодію з молодіжними організаціями країни-агресора.

Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Судовий розгляд проводився у порядку спеціального судового провадження.

Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

Джерело: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura/1217

Категорії: Новини Маріуполя

25.05.2023 10:24