«Ми ризикуємо прос*ати Росію». Пригожин прогнозує програш у війні з Україною

«Ми ризикуємо прос*ати Росію». Пригожин прогнозує програш у війні з Україною
Ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин у вівторок, 23 травня, розповів у інтерв'ю, що існує ризик програшу у війні з Україною.

Пригожин вважає, що армія РФ за міністра оборони Сергія Шойгу деградувала до такої міри, що «можна прос*ати Росію». Винна в цьому створена Шойгу система армії та успішна реформа українських ЗСУ.

За його словами, змінити ситуацію може зміна керівництва Міноборони РФ, і реформування армії на базі Вагнера, що є незаконним згідно з чинним російським законодавством.

«Путіна — слухаюся, Шойгу — на мило», — так окреслив своє політичне кредо Пригожин.

На посаду глави Міноборони Пригожин запропонував призначити заступника міністра оборони з питань логістики Михайла Мізінцева, якого нещодавно відправили у відставку. Начальника Генштабу Валерія Герасимова має замінити екс-командувач Об'єднаного угруповання військ в Україні Сергій Суровікін, який раніше здав Херсон. Обидва недавно приєдналися до бойовиків Вагнера.

При цьому Пригожин заявив, що у Вагнері воюють 6000 осіб, які можуть успішно командувати ротою, натякаючи на можливість створення нової російської армії на базі своїх ПВК. Він не уточнив, скільки бійців зараз є в його розпорядженні, але повідомив, що на піку чисельність угруповання в Україні досягала 50 тисяч осіб.

Пригожин прогнозує, що результатом війни в Україні будуть сотні жертв, і тому він закликає запровадити воєнний стан і смертну кару в Росії, розпочати нову мобілізацію, перевести економіку на військові рейки і «жити в образі Північної Кореї кілька років тому»


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/prigozhin-rozpoviv-shcho-isnuye-rizik-prograshu-rosiji-u-viyni-novini-rosiji-50326767.html

25.05.2023 09:24