Китай і Росія мають намір підписати двосторонні угоди попри критику Заходу — Reuters

Китай і Росія мають намір підписати двосторонні угоди попри критику Заходу — Reuters
У середу, 24 травня під час поїздки прем'єр-міністра РФ Михайла Мішустіна до Пекіна Китай і Росія мають намір підписати низку двосторонніх угод, незважаючи на те, що Захід, як і раніше, критично ставиться до їхніх зв’язків на тлі війни, повідомляє Reuters.

Мішустін провів переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном і прем'єром Держради КНР Лі Цянем.

За підсумками переговорів планується підписання низки двосторонніх угод.

Візит відбудеться після того, як Росія і Китай люто відреагували на заяви G7, які виокремили їх з цілої низки питань, включно з Україною, ядерною зброєю та економічним примусом.

26 квітня президент Володимир Зеленський уперше з початку повномасштабного вторгнення Росії провів переговори з главою КНР Сі Цзіньпіном. Після цього Пекін оголосив, що відправить в Україну і ще кілька країн спеціального представника у справах Євразії для «поглибленої комунікації з усіма сторонами політичного врегулювання» повномасштабної війни, яку Пекін називає «українською кризою».

Ним став Лі Хуей, який був послом КНР у Росії з 2009 по 2019 рік і отримав Орден дружби від диктатора Володимира Путіна.

24 лютого Пекін оприлюднив документ із позицією щодо «врегулювання» повномасштабної війни РФ проти України, що складається з 12 пунктів. Зокрема, Китай закликав до припинення вогню та переговорів, але не до виведення російських військ. Він також не засудив вторгнення РФ.




Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/kitay-i-rosiya-24-travnya-hochut-pidpisati-dvostoronni-ugodi-ostanni-novini-50326706.html

24.05.2023 16:48