CNN оцінив, як рейд у Бєлгородській області вплине на динаміку війни

CNN оцінив, як рейд у Бєлгородській області вплине на динаміку війни
Рейд РДК і легіону Свобода Росії в Бєлгородській області навряд чи змінить динаміку війни Росії проти України, проте російський диктатор Володимир Путін спробує використати події у своїх цілях, повідомляє CNN.

«Конфлікт практично зайшов у глухий кут, і на нього, найімовірніше, вплине весняний контрнаступ України проти російських військ, який, можливо, вже розпочався», — ідеться у статті.

Однак, у матеріалі сказано, що, як і у випадку з попередніми осередками напруженості, розташованими далеко від лінії фронту, ця подія здатна сформувати наратив як у Росії, так і в Україні.

У статті зазначено, що Москва завжди прагнула намалювати картину «російської віктимності» як привід для нарощування атак на Україну, з огляду на її публічні заяви про те, що вторгнення є «актом самооборони» і необхідне для «забезпечення безпеки Росії».

«Путін, безсумнівно, буде прагнути використати ці напади для підкріплення цієї версії, незважаючи на заперечення Києвом своєї офіційної причетності», — пишуть журналісти.

Також не виключено, що за цим «може послідувати і короткострокова демонстрація гніву».

«Після попередніх інцидентів, які поставили Росію в незручне становище, як-от інцидент із безпілотником над Кремлем цього місяця та удар по мосту, що з'єднує Росію з окупованим Кримом, у жовтні, Москва відповіла шквалом ракетних ударів по Україні, зокрема й по столиці Києві», — ідеться в статті.

Раніше легіон Свобода Росії заявив, що разом із Російським добровольчим корпусом «повністю звільнив» населений пункт Козинка в Бєлгородській області РФ, а також зайшов у населений пункт Грайворон і приступив до його штурму.

Місцева влада оголосила «режим контртерористичної операції», за словами губернатора, більша частина жителів Грайворонського округу виїхала.

Головне управління розвідки Міноборони України назвало дії Легіону і РДК у Бєлгородській області РФ «створенням смуги безпеки» для захисту українців.

Представник ГУР Андрій Юсов підкреслив, що рейд у російському регіоні проводять винятково бійці Легіону та РДК — громадяни РФ.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також підтвердив, що Україна не має стосунку до дій РДК і Легіону в Бєлгородській області.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/byelgorod-reyd-cnn-rozpovilo-yak-podiji-vplinut-na-viynu-ostanni-novini-50326704.html

24.05.2023 16:45