Ердоган заявив, що в разі перемоги на виборах не запровадить санкції проти Путіна та РФ

Ердоган заявив, що в разі перемоги на виборах не запровадить санкції проти Путіна та РФ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в разі перемоги на виборах не буде запроваджувати санкцій проти РФ і диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє Anadolu.

Він наголосив, що його підхід відрізняється від суперника Кемаля Киличдароглу, який обіцяв приєднатись до західних санкцій проти країни-агресора в разі перемоги.

Ердоган вважає, що Туреччина може бути «посередником у переговорах» між РФ та Україною.

14 травня в Туреччині відбулися вибори президента і парламенту. Оскільки жоден кандидат не набрав 50% голосів, 28 травня відбудеться другий тур між кандидатами, які отримали найбільше голосів.

ЗМІ повідомляли, що чинний президент Реджеп Таїп Ердоган, який очолює країну з 2014 року, а у 2003−2014 роках обіймав посаду прем'єр-міністра, на цих виборах серйозно ризикує втратити посаду.

Головним конкурентом 69-річного Ердогана є 74-річний Кемаль Киличдароглу, навколо якого вперше за багато років об'єдналася турецька опозиція (коаліція з шести партій під назвою Національний альянс).


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/erdogan-zayaviv-shcho-turechchina-ne-zaprovadit-sankciji-proti-rf-i-putina-ostanni-novini-50326698.html

24.05.2023 14:27