Словенія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Словенія визнала Голодомор геноцидом українського народу
Парламент Словенії ухвалив декларацію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Слефанчук, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм телеканалу "Рада".

«Вдячний словенським парламентаріям за прийняття декларації, яка визнає Голодомор геноцидом Українського народу й вшановує пам'ять жертв цього страшного злочину. Людство має знати та пам'ятати цей жах, щоби він не повторився у майбутньому!», - заявив Стуфанчук.

Президент Володимир Зеленський також подякував парламенту Словенії за ухвалення декларації.

"Вдячний словенським парламентарям з Державного зібрання за ухвалення декларації, яка вшановує пам'ять мільйонів українських жертв Голодомору-геноциду в Україні 1932-1933 років", - зазначив Зеленський у Твіттері.

Президент зауважив, що міжнародна коаліція держав, відданих відновленню історичної справедливості, і далі зміцнюється. "Разом до правди, а отже, й відповідальності!", - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня Зеленський висловив вдячність Франції за визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3713283-zelenskij-podakuvav-slovenii-za-uhvalenna-deklaracii-pro-vsanuvanna-pamati-zertv-golodomoru.html

24.05.2023 09:44