З Росії вдалося повернути 6-річну дочку захисників Маріуполя — омбудсмен

З Росії вдалося повернути 6-річну дочку захисників Маріуполя — омбудсмен
В Україну повернули 6-річну дівчинку Анну-Марію, батьки якої обороняли Маріуполь і після окупації міста тривалий час перебували у російському полоні.

Про це повідомив український омбудсмен із прав людини Дмитро Лубинець у Telegram.

«У дітей має бути щасливе майбутнє! В українських дітей щасливим воно може бути тільки зі своєю родиною на рідній землі. І нещодавно це сталося з дівчинкою Анною-Марією, яку силами нашого Офісу вдалося повернути в Україну з території РФ», - пише він.

За його словами, батьки 6-річної дівчинки — військові, які потрапили в полон у рідному місті Маріуполі та тривалий час перебували у російському полоні.

Після звільнення з полону мама дівчинки звернулася до Офісу Уповноваженого із проханням допомогти у поверненні її дочки.

"Нині родина у повному складі перебуває в Україні та щаслива, що вдалося возз'єднатися", - пише омбудсмен.

Якщо у Вас зникла дитина, Офіс омбудсмена закликав звертатися до гарячої лінії Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номером 0-800-50-17-20.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та російської «дитячої омбудсменки» Марії Львової-Бєлової за підозрою у скоєнні ними воєнних злочинів у зв'язку з депортацією українських дітей до РФ.

Парламентська асамблея Ради Європи 27 квітня ухвалила резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей до Росії геноцидом.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/deportaciya-ditey-vdalosya-povernuti-dodomu-6-richnu-donku-zahisnikiv-mariupolya-novini-ukrajini-50325204.html

Категорії: Новини Маріуполя

18.05.2023 09:45