У Києві відбулася творча зустріч із захисницею Маріуполя Валерією Суботіною

13 травня у Київському "Будинку кіно" відбулась зустріч з захисницею Маріуполя Валерією «Навою» Суботіною.



Валерія Суботіна (Карпиленко) з позивним «Нава» – поетеса, журналістка, колишня викладачка Маріупольського державного університету, кандидат наук із соціальних комунікацій. 2015 року пішла служити до прес-служби полку «Азов». Пізніше вона стала прес-офіцером у Донецькому прикордонному загоні.

Із початком повномасштабного вторгнення пішла на захист рідного міста, разом зі своїм коханим Андрієм, який служив у Прикордонній службі. Вони побрались на охопленій вогнем «Азовсталі» 5 травня, а вже за два дні її чоловік загинув. Сама Валерія потрапила в полон та провела там 327 днів. Захисниця була звільнена з полону 10 квітня 2023 року.

Дивіться також: 

У цю суботу відбулась довгоочікувана публічна зустріч із Валерією. Разом з нею на сцені були актор-військовослужбовець Дмитро Лінартович та Тарас Компаніченко, військовослужбовець ЗСУ, лідер гурту «Хорея Козацька». Народна артистка України Марія Бурмака презентувала кліп на пісню, яку присвятила Валерії та її чоловіку Андрію «Кохання-Сталь», яка стане саундтреком до фільму "Азовсталь. Прихисток кохання".



Присутні виходили на сцену, аби поділитися життєвими історіями, які поєднують їх з Валерією, зачитували її вірші зі збірки «Квіти і зброя», а дехто присвячував власні поезії, присвячені коханню Валерії та Андрія. Сама "Нава" зачитала три свої нові поезії, які присвятила Маріуполю, побратимам у полоні та коханому чоловіку Андрію.



Вечір був наповнений щирими емоціями та почуттями. Підтримати захисницю прийшли маріупольці, побратими, посестри, вчителі, друзі та всі небайдужі.


Категорії: Новини Києва Новини Маріуполя

15.05.2023 21:46