Подання про присвоєння звання Герой України тепер розглядатиме експертна група

Подання про присвоєння звання Герой України тепер розглядатиме експертна група
Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до Статуту звання Герой України. Тепер попередній розгляд подань про присвоєння цього звання здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові.
Про це йдеться на сайті Офісу президента, повідомляє hromadske.ua.

Зеленський пояснив, що зараз надходить велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння звання Герой України, тому це питання потребує упорядкування. Тож влада вирішила створити спеціальний дорадчий орган — експертну групу.

До неї увійдуть військове керівництво, командувачі родів військ та ОСУВ, представники правоохоронних органів, Офісу президента та інших відомств. Вони розглядатимуть кожен вчинок окремо та вноситимуть подання про присвоєння державних нагород.

Після розгляду експертної групи матеріали про відзначення державними нагородами виноситимуть на розгляд Комісії державних нагород та геральдики при президентові України.

«Кожен і кожна з наших героїв, хто самовіддано боронив Україну від російський загарбників, хто звільняв нашу землю від окупанта та пожертвував заради нашої свободи своїм здоров’ям чи життям, має бути гідно відзначений. Ми повинні знати імена всіх наших героїв», — запевнив Зеленський.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/podannya-pro-prisvoyennya-zvannya-geroj-ukrayini-teper-rozglyadatime-ekspertna-grupa

12.05.2023 18:02