Ілон Маск заявив, що залишає посаду гендиректора Twitter

Ілон Маск заявив, що залишає посаду гендиректора Twitter
Власник Twitter, американський мільярдер Ілон Маск повідомив, що залишає посаду генерального директора компанії. Нова керівниця розпочне роботу приблизно через 6 тижнів.
Про це Маск заявив у своєму Twitter.

А втім, він не назвав імені чи прізвища нової гендиректорки. Сам Маск стане виконавчим головою та технічним директором. Він наглядатиме за сервісом, програмним забезпеченням і системними операторами.

Як Маск керував Twitter

Наприкінці квітня 2022 року Ілон Маск уклав угоду про купівлю соцмережі Twitter: приблизно за 44 млрд доларів бізнесмен мав стати власником Twitter. А втім, сталося це лише через багато місяців суперечок та судового позову, оскільки Маск захотів розірвати цю угоду.

Урешті Маск таки купив Twitter, став його генеральним директором і почав запроваджувати свою політику, почавши з масового скорочення працівників.

Також Маск заявляв, що хоче, аби Twitter став «платформою для свободи слова в усьому світі». Так, у листопаді він анонсував «амністію» сторінок, які раніше заблокували за порушення правил Twitter.

Видання Financial Times у листопаді писало, що більшість відомих світових брендів скоротили витрати на рекламу в Twitter до мінімуму або відмовилися від них взагалі через «хаос в управлінні компанії».

Далі компанія Twitter оголосила про припинення «безплатного просування» інших великих платформ соціальних мереж і вирішила видаляти акаунти, призначені для цього. Зокрема, хотіли видаляти контент, який містить посилання або назви акаунтів зі списку заборонених платформ: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr і Post.

Зрештою, у грудні Маск провів опитування у Twitter щодо того, чи варто йому залишити посаду генерального директора компанії. Більшість користувачів відповіли, що він повинен піти у відставку.

Згодом Маск заявив, що піде у відставку з посади виконавчого директора, щойно знайде когось «достатньо дурного», щоб зайняти це місце.

Та в лютому 2023 він повідомив, в соцмережі може з’явитися новий керівник до кінця 2023 року.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/ilon-mask-zayaviv-sho-zalishaye-posadu-gendirektora-twitter

12.05.2023 16:46