У ПАРЄ пропонують офіційно засудити ідеологію та практику «рашизму» в Європі

У ПАРЄ пропонують офіційно засудити ідеологію та практику «рашизму» в Європі
У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зареєстрували пропозицію резолюції про засудження ідеології та практики «рашизму» в Європі.

Про це повідомив член української делегації, народний депутат Верховної Ради Олександр Мережко, який є автором цієї резолюції.

У тексті пропозиції зазначається, що нова тоталітарна ідеологія та практика «рашизму», яка є ідеологією російського терористичного режиму, стала джерелом злочинів, як-от злочин агресії, воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид, вчинені росією проти України, а також у Чечні та Сирії.

«"рашизм" — це суміш тоталітарних ідеологій і практик, як-от радянський тоталітарний комунізм, нацизм, російський шовінізм та імперіалізм», — йдеться у тексті.

Так, цією резолюцією в ПАРЄ пропонують засудити ідеологію та практику «рашизму» як різновиду російського фашизму.

«Пропаганда "рашизму" та його символіки не повинна бути захищена свободою слова. Прославляння "рашизму" не має толеруватися в державах-членах Ради Європи», — йдеться у тексті.

Зазначимо, наразі ця пропозиція резолюції ще не обговорювалася в ПАРЄ. Поки що її підписали представники України, Литви, Латвії, Естонії, Великої Британії та Нідерландів.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/u-parye-proponuyut-oficijno-zasuditi-ideologiyu-ta-praktiki-rashizmu-v-yevropi

12.05.2023 16:41