Євробачення 2023. Хто пройшов до гранд-фіналу з другого півфіналу

Євробачення 2023. Хто пройшов до гранд-фіналу з другого півфіналу
У четвер, 11 травня, в Ліверпулі відбувся другий півфінал Євробачення 2023, в результаті якого визначилось ще 10 фіналістів. Велика Британія приймає Міжнародний пісенний конкурс від імені України.

У Ліверпулі триває 67-й Міжнародний пісенний конкурс Євробачення. Музична подія проходить під знаком та від імені України після того, як переможцями попереднього конкурсу став український гурт Kalush Orchestra. Проте через повномасштабну війну Росії проти України, Євробачення приймає Велика Британія, як володар другого місця.

За результатами другого півфіналу до гранд-фіналу пройшли 10 країн.

Друга десятка фіналістів
1. Албанія

2. Кіпр

3. Естонія

4. Бельгія

5. Австрія

6. Литва

7. Польща

8. Австралія

9. Вірменія

10. Словенія

Євробачення 2023 — як пройшов другий півфінал — всі подробиці
У другому півфіналі взяли участь 16 країн:

1. Данія: Reiley — Breaking My Heart

2. Вірменія: Brunette — Future Lover

3. Румунія: Theodor Andrei — DGT (Off and on)

4. Естонія: Alika — Bridges

5. Бельгія: Gustaph — Because of You

6. Кіпр: Andrew Lambrou — Break a Broken Heart

7. Ісландія: Diljá - Power

8. Греція: Victor Vernicos — What They Say

9. Польща: Blanka — Solo

10. Словенія: Joker Out — Carpe diem

11. Грузія: Iru — Echo

12. Сан-Марино: Piqued Jacks — Like an Animal

13. Австрія: Teya & Salena — Who the Hell is Edgar?

14. Албанія: Albina & Familja Kelmendi — Duje

15. Литва: Monika Linkyte — Stay

16. Австралія: Voyager — Promise

Крім того, у другому півфіналі глядачів Євробачення познайомили із фрагментом виступу українського гурту TVORCHI із піснею Heart of Steel, який виступить одразу в гранд-фіналі Євробачення 2023, який відбудеться в суботу, 13 травня. Згідно з жеребкуванням український гурт виступить під номером 19.

Після першого півфіналу до фіналу пройшли 10 країн: Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія і Норвегія.

Крім переможця попереднього року, України, за правилами конкурсу у фінал автоматично проходять Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія та Іспанія — країни-засновниці конкурсу. Всього у гранд-фіналі візьмуть участь представники 26 країн.

Разом із організаторами конкурсу Європейською мовною спілкою та BBC над шоу в Ліверпулі працює українська команда. Українським режисером, який працював над інтервальними актами, став Георгій Нєнов. Однією з ведучих конкурсу стала фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна, ведучим у green room — Тімур Мірошниченко. Музику для візитівок, які представляють кожну з країн учасниць конкурсу, написав український музикант і композитор, лідер гурту The Pianoбой Дмитро Шуров.


Джерело: https://life.nv.ua/ukr/evrovision/yevrobachennya-2023-rezultati-drugogo-pivfinalu-11-travnya-hto-viyshov-final-spisok-50323881.html

12.05.2023 13:19