За три дні росіяни «евакуювали» приблизно 300 жителів окупованих територій Запоріжжя

За три дні росіяни «евакуювали» приблизно 300 жителів окупованих територій Запоріжжя
Упродовж останніх трьох днів, 8-10 травня, російська окупаційна адміністрація депортувала приблизно 300 місцевих жителів, зокрема й дітей, із тимчасово захоплених територій Запорізької області до Бердянська.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 11 травня.

Напередодні стало відомо, що російські окупаційні сили планують «евакуювати» з Енергодара — міста-супутника Запорізької атомної електростанції — приблизно 3100 людей. Це 2700 працівників станції, які підписали контракт із рф, та члени їхніх родин.

Що передувало?

російські окупанти оголосили про «евакуацію» з Енергодара та ще 17 населених пунктів області. Своє рішення вони пояснили «посиленням обстрілів населених пунктів, розташованих у безпосередній близькості до лінії зіткнення».

Також російські ЗМІ з посиланням на «директора» ЗАЕС Юрія Чернічука писали, що на окупованій станції зупинені всі блоки, але обладнання обслуговується за всіма регламентами та за суворого контролю норм радіаційної безпеки. Міський голова Мелітополя Запорізької області Іван Федоров припустив, що окупанти, ймовірно, готують провокації на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/za-tri-dni-okupanti-evakuyuvali-priblizno-300-zhiteliv-okupovanih-teritorij-zaporizhzhya

12.05.2023 08:31