США не бачать ознак відступу з Бахмута бойовиків ПВК Вагнера

США не бачать ознак відступу з Бахмута бойовиків ПВК Вагнера
Американські посадовці заявили, що бойовики ПВК Вагнера залишаються у Бахмуті Донецької область і мають достатньо боєприпасів для стримування українських атак.

Про це повідомляє Politico.

Американські посадовці анонімно заявили, що не вірять в заяви терориста Євгена Пригожина про нестачу боєприпасів і підтримки з боку регулярних військ.

Один із співрозмовників заявив, що ПВК Вагнера утримують щонайменше 85% Бахмута. Також існує ризик залучення до бойових дій підрозділів Рамзана Кадирова.

«Пригожин ставився до своїх солдатів як до гарматного м’яса, жертвуючи їхніми життями заради невеликих просувань без видимої стратегічної вигоди, намагаючись досягти своїх політичних цілей», — заявив речник Пентагону.

10 травня Андрій Білецький, командир тактичної групи Азов, що входить до 3-ї ОШБр, розповів, що українські бійці розгромили підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади РФ, звільнили частину території України і взяли в полон окупантів.

Пізніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що Сили оборони завдали потужних ударів по російській 72-й окремій мотострілецькій бригаді в Бахмуті, проте повністю знищити її поки не вдалося.

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський заявив, що захисники України проводять ефективні контратаки на Бахмутському напрямку, завдяки чому на деяких ділянках фронту російські окупанти відступили на дистанцію до 2 км. Він подякував 3-й штурмовій бригаді за потужний удар по окупантах.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/ssha-ne-bachat-vidstupu-pvk-vagnera-z-bahmutu-novini-ukrajini-50323653.html

Категорії: Новости

11.05.2023 14:15