Окупанти на Бахмутському напрямку відступили до 2 кілометрів на деяких ділянках — Сирський

Окупанти на Бахмутському напрямку відступили до 2 кілометрів на деяких ділянках — Сирський
Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський розповів, що захисники України проводять ефективні контратаки на Бахмутському напрямку, завдяки чому на деяких ділянках фронту російські окупанти відступили на дистанцію до 2 км.

У себе в Telegram-каналі Сирський наголосив, що продумана оборона на Бахмутському напрямку дає результати — на деяких ділянках війська країни-терориста не витримали тиск захисників України.

«Саме грамотне проведення оборонної операції виснажило підготовлені сили ПВК Вагнер та змусило на певних напрямках замінити їх гірше підготовленими підрозділами регулярних військ РФ, котрі зазнали поразки та відійшли», — зазначив він.
Генерал додав, що, попри російські пропагандистські заяви і велику концентрацію окупантів, Росії не вдалося захопити Бахмут до 9 травня — Сили оборони тримають фронт і не дають ворогові просунутися вперед, бої за місто тривають.

Сирський також відзначив 3-ту окрему штурмову бригаду, яка завдала окупантам потужного удару.

«Як казав Карл фон Клаузевіц: „Війна ведеться до перемоги. І крапка“. Слава Україні!» — завершив командувач.

Першим про втечу 72-ї ОМБр російської армії з-під Бахмута і «500 трупів» російських окупантів заявив ватажок «вагнерівців» Євгеній Пригожин 9 травня. Пізніше це підтвердила 3-я ОШБр ЗСУ.

За даними захисників України, за дві доби штурмовики у складі тактичної групи Азов ліквідували 64 окупанти, 87 — перебувають «на пів дорозі до смерті» і ще п'ятеро росіян потрапили в полон. Також було знищено кілька ворожих складів БК, міномети і кілька БМП.

10 травня Андрій Білецький, командир тактичної групи Азов, що входить до 3-ї ОШБр, розповів, що українські бійці розгромили підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади РФ, звільнили частину території України і взяли в полон окупантів.

«Наступальні дії велися в смузі шириною 3 км і глибиною 2 км 600 метрів. Усю цю територію повністю звільнено від російських окупаційних військ», — повідомив він.

Пізніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що Сили оборони завдали потужних ударів по російській 72-й окремій мотострілецькій бригаді в Бахмуті, проте повністю знищити її поки не вдалося.



Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/okkupanty-na-bahmutskom-napravlenii-otstupili-do-2-kilometrov-na-nekotoryh-uchastkah-syrskiy-50323588.html

11.05.2023 13:46