«Маємо вагомі результати»: у Херсоні розповіли про підсумки тривалої комендантської години

«Маємо вагомі результати»: у Херсоні розповіли про підсумки тривалої комендантської години
У Херсоні під час тривалої комендантської години з 5 до 8 травня правоохоронці затримали коригувальників артилерійського вогню та знайшли схрон зброї.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, повідомляє hromadske.ua.

«Маємо результати контрдиверсійних заходів, які проводилися на території Херсона з 5 до 8 травня. Завдяки злагодженій роботі сил сектору безпеки області маємо вагомі результати», — розповів він.

Зокрема, правоохоронці затримали двох корегувальників ворожого артилерійського вогню. Загалом у межах проведення антитерористичних заходів вони зареєстрували дев'ять кримінальних проваджень. З незаконного обігу вилучено зброю та боєприпаси.

Також правоохоронці затримали двох людей, які перебували в розшуку. А ще — розшукали прихильників «русского мира». З ними правоохоронці провели профілактичні заходи.

Загалом правоохоронці перевірили приблизно 20 тисяч громадян, 355 транспортних засобів та 28 плавзасобів. Крім того, вони виявили 253 порушників комендантської години, а також чотири мобільні телефони, які значилися викраденими.

А ще правоохоронці виявили на кладовищі схрон зброї. Також із незаконного обігу вони вилучили автоматичну зброю, пістолети, гранати, тротилові шашки.

Правоохоронці провели чотири обшуки за кримінальними справами, розпочатими щодо причетності громадян до колабораційної діяльності.

Під час обшуків було виявлено прапори рф, георгіївські стрічки, зброю, «цікаву» документацію, списки працівників окупаційної поліції тощо, викрадену техніку.

Ситуація в регіоні

За інформацією ОВА, російські окупанти 63 рази обстріляли населені пункти регіону. Вони випустили 354 снаряди з артилерії, РСЗВ, мінометів, безпілотників та авіації. Херсон ворог атакував сім разів, випустивши по місту 44 снаряди.

російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області, а також у школу, фельдшерський пункт, територію та будівлю торговельного центру. Минулої доби через атаки одна людина отримала поранення.



Джерело: https://hromadske.ua/posts/mayemo-vagomi-rezultati-u-hersoni-nazvali-rezultati-trivaloyi-komendantskoyi-godini

Категорії: Новости Херсона

11.05.2023 09:03