Кулеба: Не вважайте цей контрнаступ останнім, тому що ми не знаємо, що з цього вийде

Кулеба: Не вважайте цей контрнаступ останнім, тому що ми не знаємо, що з цього вийде
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав не вважати очікуваний контрнаступ українських військ останнім, бо, можливо, доведеться готуватися до наступного.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

«Не вважайте цей контрнаступ останнім, тому що ми не знаємо, що з цього вийде. І якщо цим контрнаступом нам вдасться звільнити наші території, то в кінці ви скажете, що це був останній, а якщо ні, то, значить, треба готуватися до наступного контрнаступу», — зазначив Кулеба.

Про контрнаступ

Президент Володимир Зеленський на початку травня заявив, що впевнений у досягненні результату контрнаступу України, хоча стовідсоткового успіху ніхто гарантувати не може.

«Ми дечого чекаємо від наших партнерів. Із абсолютно різних причин. Для мене не так легко приїздити до інших країн, до наших партнерів [...] Ви маєте розуміти, чому я в певних випадках у певних місцях. Через приготування, насправді. Через посилення, щоб бути сильнішими на полі бою. І щоб привезти для росіян погані новини», — сказав Зеленський.

Видання The Guardian написало, що президент Чехії Петр Павел приватно застеріг керівництво України від поспіху в питанні контрнаступу, аби він не провалився. Павел — нагороджений генерал у відставці, який раніше був головним військовим радником НАТО.

А ось міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що у світі існують завищені очікування від майбутнього українського контрнаступу. За словами Резнікова, «більшість людей чекають на щось грандіозне», але це може призвести до «емоційного розчарування». Він каже, що попередні успіхи України означають, що партнери України знов очікують на успіх.

«Але я не можу вам сказати, якими будуть масштаби цього успіху. Десять кілометрів, 30 кілометрів, 100 кілометрів, 200 кілометрів?» — наголосив міністр.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/kuleba-ne-vvazhajte-cej-kontrnastup-ostannim-tomu-sho-mi-ne-znayemo-sho-z-cogo-vijde

10.05.2023 18:52