11 освітян-колаборантів з Маріуполя отримали підозри

11 освітян-колаборантів з Маріуполя отримали підозри
СБУ викрила ще 11 освітян-колаборантів, які займались пропагуванням російських наративів й русифікацією в школах тимчасово окупованого Маріуполя. Їм заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

Про це інформує Офіс генерального прокурора на своєму сайті.

За даними слідства, з березня по листопад 2022 року підозрювані добровільно погодились працювати на окупантів. У так званій «днр» вони обійняли псевдопосади керівників та вчителя загальноосвітніх закладів, помічника ректора, завідувача кафедри і декана Маріупольського держуніверситету, начальника відділу Приазовського технічного університету, а також начальника відділу освіти адміністрацїї Першотравневого району.

«Виконуючи вказівки представників самопроголошеної «влади», так звані «освітяни» навчають українських дітей за програмами рф, пропагують серед них ненависть до України, її історії та традицій», - сказано у повідомлені.

Нагадаємо, що раніше співробітники Служби безпеки України затримали 6 російських агентів, які поширювали у месенджерах та заборонених соцмережах дезінформацію та російські наративи про війну в Україні. Зокрема один із них закликав до геноциду українців та ударів ракетами «Сатана» по західних країнах.

Раніше ми писали, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали колаборанта, який коригував російські удари по військових об’єктах Донецької області.

Також нагадаємо, що мешканець Херсонщини отримав підозру пособництві ворогу – він забезпечував підключення до Інтернету окупантів на Херсонщині.

Джерело: https://ua.news/ua/ukraine/11-pedagogov-kollaborantov-yz-maryupolya-poluchyly-podozrenyya

Категорії: Новини Маріуполя

26.04.2023 15:44