Окупанти заявили, що затримали в Маріуполі трьох підлітків, які підтримують Україну

Окупанти заявили, що затримали в Маріуполі трьох підлітків, які підтримують Україну
У тимчасово окупованому Маріуполі затримали трьох підлітків, які нібито напали на місцевого жителя за його проросійські погляди. В одного з хлопців удома також нібито знайшли прапор підрозділу гірської піхоти України.

Про це повідомили у «Міністерстві внутрішніх справ "Донецької народної республіки"», яке було створене окупантами на непідконтрольній Україні частині Донеччини, пише hromadske.ua.

Напередодні російські пропагандистські Telegram-канали опублікували відео сварки між молодиками та чоловіком, схоже, у стані алкогольного сп’яніння.

Як зрозуміло з фрагмента відео, хлопці переконували чоловіка в тому, що Україна визволить Маріуполь, а той намагався виправдати окупантів. Після чого один із хлопців не витримав і кілька разів ударив чоловіка.



Спершу радник міського голови Петро Андрющенко піддав сумніву, що відео записано цього року. Та згодом, посилаючись на Telegram-канал «Маріуполь. Спротив», підтвердив, що відео зняте нещодавно в селищі Гугліне на півночі Маріуполя.

За інформацією «Маріуполь. Спротив», хлопців затримали за іншу бійку, але вже в слідчому ізоляторі окупанти знайшли це відео.

За версією окупантів, троє жителі Маріуполя 2006-2007 років народження «спровокували конфліктну ситуацію з перехожим на ґрунті політичної ненависті». У «МВС "ДНР"» заявили, що «підлітки ставили під сумнів територіальну цілісність російської федерації». Після суперечки один із них, нібито підбурюваний товаришами, «побив літнього чоловіка», стверджують окупанти.

Хлопців звинувачують у хуліганстві на ґрунті політичної ненависті.

Також окупанти розповіли, що під час перевірки виявили фото, на якому двоє затриманих позують із прапором 109 окремого гірсько-штурмового батальйону, що дислокується в Івано-Франківській області. Прапор нібито пізніше вилучили за місцем проживання одного з неповнолітніх.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/okupanti-zayavili-sho-zatrimali-u-mariupoli-troh-pidlitkiv-yaki-pidtrimuyut-ukrayinu

Категорії: Новини Маріуполя

26.04.2023 11:33