росіяни заявили про атаку надводними безпілотниками на флот у Севастополі

росіяни заявили про атаку надводними безпілотниками на флот у Севастополі
Ставленик росіян, «губернатор» окупованого Севастополя Михайло Развожаєв заявив про атаку надводними безпілотниками на російський флот у ніч проти 24 квітня.

Про це він написав у Telegram.

«Наш флот зараз відбиває атаку надводних безпілотників на зовнішньому рейді. Усі служби міста перебувають у готовності», — йдеться у повідомленні.

Згодом Развожаєв написав, що окупаційні сили протипідводно-диверсійного забезпечення нібито знищили один надводний дрон, а другий «вибухнув сам». За словами ставленика росіян, внаслідок цього інциденту нібито жодні об'єкти не були пошкоджені.

Про атаки надводними дронами

У тимчасово окупованому Севастополі 29 жовтня 2022 року сталися вибухи. Через це зазнав ушкоджень щонайменше один російський тральщик. Окупанти кажуть, що українці нібито залучили 9 безпілотників та 7 автономних морських безпілотників.

Через це росія заявляла, що призупиняє участь у «зерновій угоді».

рф звинувачувала в атаці Україну та Велику Британію, чиї спеціалісти нібито керували підготовкою «теракту». У Лондоні такі заяви відкинули та назвали неправдою «епічного масштабу».

У березні 2023 року окупаційна влада знову повідомляла про атаку дронами по бухті Севастополя. А після вибухів Telegram-канали почали повідомляти, що декілька кримських радіостанцій зламали, оскільки там пролунали попередження про можливу загрозу.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/rosiyani-zayavili-pro-ataku-nadvodnimi-bezpilotnikami-na-flot-u-sevastopoli

Категорії: Новости Севастополя

24.04.2023 11:57