З російського полону повернули Валерію Карпиленко, яка вийшла заміж на «Азовсталі», а через три дні стала вдовою

З російського полону повернули Валерію Карпиленко, яка вийшла заміж на «Азовсталі», а через три дні стала вдовою
До України з російського полону повернулася поетеса та захисниця Маріуполя Валерія Карпиленко з позивним «Нава». У травні 2022 року військовослужбовиця вийшла заміж у катакомбах маріупольського меткомбінату «Азовсталь», а невдовзі її коханий загинув — історія їхнього трагічного кохання стала відомою.
Про це повідомляє Маріупольська міська рада, пише hromadske.ua.

Карпиленко повернули в рамках обміну 10 квітня. У полоні вона пробула майже рік, після виходу українських військових з «Азовсталі» 16 травня 2022 року.

Історія кохання

Валерія Карпиленко — маріупольська поетеса, кандидатка наук із соціальних комунікацій, у минулому також викладачка Маріупольського державного університету.

До повномасштабної війни вона служила в Державній прикордонній службі, керувала пресслужбою Донецького прикордонного загону, який базувався в Маріуполі. З 24 лютого 2022 року долучилася до полку «Азов».



5 травня 2022 року Валерія вийшла заміж за свого коханого — прикордонника Андрія Суботіна, з яким познайомилася під час служби в Донецькому прикордонному загоні. Проте через три дні після цього Андрій загинув.

Що відомо про останній обмін?

10 квітня Україна повернула з полону ще 100 захисників та захисниць, зокрема оборонців Маріуполя та Гостомеля.

Зокрема, з полону повернулися 24 військових Нацгвардії, 22 прикордонники, 22 представники Військово-морських сил, 21 військовий ЗСУ та 11 тероборонців.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/z-rosijskogo-polonu-povernuli-valeriyu-karpilenko-yaka-vijshla-zamizh-na-azovstali-a-cherez-tri-dni-stala-vdovoyu

Категорії: Новини Маріуполя

11.04.2023 11:21