Опалювальний сезон у Києві закінчиться достроково

Опалювальний сезон у Києві закінчиться достроково
У Києві опалювальний сезон закінчать достроково — 8 квітня. Оскільки у столиці прогнозують стабільне суттєве потепління, міська влада вирішила не чекати 15 квітня та припинити постачання тепла в будівлі раніше.
Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Він пояснив, що щороку рішення про початок чи завершення опалювального сезону в Києві ухвалюють з огляду на погодні умови, комфорт людей та раціональне використання енергоресурсів.

Для переходу на літній режим фахівцям знадобиться декілька днів, адже централізована система теплопостачання столиці — одна з найбільших у Європі. Загалом у ній є понад 2,7 тисячі кілометрів теплових мереж, три потужних ТЕЦ, а також майже 200 станцій теплопостачання та котелень.

Міністр енергетики України Герман Галущенко раніше заявляв, що на завершення опалювального сезону 2022-2023 років Україна виходить із профіцитом потужності в енергосистемі та достатніми запасами газу та вугілля. Попри російські атаки, українські енергетики змогли зберегти енергосистему цілісною.

А президент Володимир Зеленський 6 березня розповів, що в Україні вже розпочалася підготовка до наступного опалювального сезону.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/opalyuvalnij-sezon-u-kiyevi-zakinchitsya-dostrokovo

Категорії: Новини Києва

06.04.2023 09:53