НАЗК заявило, що мер Тернополя виписував собі максимальні премії. Міськрада це заперечує

НАЗК заявило, що мер Тернополя виписував собі максимальні премії. Міськрада це заперечує
Мер Тернополя Сергій Надал виписував собі максимальні премії з 2021-го та протягом 2022 року, заявили в Національному агентстві запобігання корупції. На нього склали протокол через конфлікт інтересів.

Про це НАЗК повідомило у вівторок, 4 квітня.

Там розповіли, що впродовж цього періоду Надал також надавав собі допомогу у максимальних обсягах на оздоровлення та для «вирішення соціально-побутових питань». У НАЗК кажуть, що розмір премій міг досягати 250% від посадового окладу.

Агентство склало адміністративний протокол щодо мера Тернополя. За те, що він не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів, йому загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень. За те, що ухвалював рішення в умовах реального конфлікту інтересів — від 3 400 до 6 800 гривень.

Оновлено. У Тернопільській міській раді заперечують заяву НАЗК, називають інформацію недостовірною та кажуть про «тиск на місцеве самоврядування».

Там заявили, що у 2022-му Надал не отримував і не звертався з заявами про надання допомоги для розв’язання соціально-побутових питань та оздоровлення, бо вирішив відмовитися від цих виплат через повномасштабну війну.

Також пресслужба пише, що розмір премії міському голові визначає спеціальна комісія. Тому запевняють: у мера немає повноважень щодо встановлення розміру премії та технічної функції підписання цього документа.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/sergiy-nadal-na-posadi-mera-ternopolya-vipisuvav-sobi-maksimalni-premiji-50315462.html

Категорії: Новости Тернополя

05.04.2023 11:04