Намагався розповісти ФСБ про охорону півночі України: арештовано прикордонника

Намагався розповісти ФСБ про охорону півночі України: арештовано прикордонника
Контррозвідка Служби безпеки України та представники Державної прикордонної служби викрили російського агента в Чернігівській області, який збирав інформацію про охороні північного кордону нашої держави й намагався передати її російській ФСБ. Зловмисника заарештували, повідомила пресслужба СБУ в Telegram.

За даними слідства, підозрюваний є інспектором Чернігівського прикордонного загону, якого завербував кадровий співробітник ворожої спецслужби ще до 24 лютого 2022 року.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну агресор "активував" агента. Той мав насамперед знайти, сфотографувати й надіслати "куратору" з ФСБ через Telegram секретну інформацію про бойові розпорядження та плани інженерно-технічного облаштування державного кордону на Чернігівщині.

"Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення серії диверсій у прикордонних районах на півночі України. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зрадника і затримали його на спробі передачі інформації з обмеженим доступом агресору", – розповіли в Службі безпеки України.

На підставі зібраних доказів зловмиснику оголосили підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу (держзрада під час воєнного стану). Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Наразі правоохоронці продовжують розслідування для з’ясування всіх обставин злочину і покарання винних.


Джерело: https://zn.ua/ukr/war/namahavsja-rozpovisti-fsb-pro-okhoronu-pivnochi-ukrajini-areshtovano-prikordonnika.html

29.03.2023 13:23