Глава Пентагону: Україна має хороші шанси здійснити навесні успішний контрнаступ

Глава Пентагону: Україна має хороші шанси здійснити навесні успішний контрнаступ
Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін вважає, що Збройні сили України мають «дуже хороші шанси» для успішного контрнаступу навесні цього року. Зокрема, завдяки тому, що Україна виснажила російські сили та ресурси.
Про це він заявив під час слухань у комітеті Сенату США.

«Українці завдали росіянам значних втрат, виснаживши їхні запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, що росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат», — зауважив очільник Пентагону.

На його думку, навесні умови для маневрування покращаться, а тому бойові дії активізуються.

«Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх», — наголосив Остін.

Контрнаступ України

The Economist із посиланням на джерела писав, що контрнаступ України може відбутися вже у квітні, але проблемою досі є боєприпаси та повітряні потужності. Наразі українська армія трансформується відповідно до нової військової допомоги Заходу.

Politico повідомляло, що Збройні сили США у пришвидшеному режимі відправляють техніку в Україну на поле бою та тренують українських військовослужбовців, щоб підготувати Україну до весняного контрнаступу.

У Міноборони України зазначали, що однією зі стратегічних цілей майбутнього наступу Сил оборони буде «вбити клин у російський фронт на півдні — між Кримом та материковою частиною росії».

А втім, президент Володимир Зеленський заявив у березні, що Україна потребує додаткової військової підтримки з боку партнерів, без якої вона не може розпочати контрнаступ та звільнити тимчасово окуповані території.

Крім того, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала не розпитувати про контрнаступ Сил оборони України й публічно не обговорювати військові плани української армії.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/glava-pentagonu-ukrayina-maye-horoshi-shansi-zdijsniti-navesni-uspishnij-kontrnastup

29.03.2023 12:54