Глава МОК закликав повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань

Глава МОК закликав повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, який раніше називав свою організацію "нейтральною", заявив, що не бачить проблеми в участі спортсменів з Росії та Білорусі у міжнародних змаганнях. Про це повідомляє Reuters.

Бах вважає, що політика не може бути частиною спортивних змагань і спортсмени не повинні каратися за паспорти.

"Участь спортсменів з російськими та білоруськими паспортами в міжнародних змаганнях працює. Ми бачимо це майже щодня в низці видів спорту, особливо в тенісі, а також у велоспорті, на деяких змаганнях з настільного тенісу. Ми бачимо це в хокеї, гандболі, ми бачимо це у футболі та інших лігах у Сполучених Штатах, а також Європі, і ми також бачимо це на інших континентах. У жодному з них не було інцидентів у сфері безпеки. Уряди, на території яких проходять змагання, видають візи російським і білоруським спортсменам за дуже рідкісним винятком, а в інших країнах вони навіть видають дозволи на роботу цим гравцям і спортсменам", — зазначив Бах.

Раніше, Національні олімпійські комітети Африки за своїми азіатськими колегами дали зелене світло російським і білоруським спортсменам для участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Джерело: https://zn.ua/ukr/SPORT/hlava-mok-zaklikav-povernuti-rosijskikh-ta-biloruskikh-sportsmeniv-do-mizhnarodnikh-zmahan.html

29.03.2023 10:09