У Запоріжжі армія РФ нанесла ракетний удар по житловому кварталу

У Запоріжжі армія РФ нанесла ракетний удар по житловому кварталу
Сьогодні, 22 березня, близько 11:20 армія РФ розпочала ракетний обстріл Запоріжжя. Всього пролунало 6 вибухів. Попередньо, росіяни влучили у дві багатоповерхівки. Наразі відомо про 31 постраждалу та одну загиблу людину.

Про це з місця події повідомляють кореспонденти Суспільного Запоріжжя.

16:30. Внаслідок обстрілу багатоповерхівок у Запоріжжі постраждала 31 людина, 27 з них перебувають у лікарні, серед яких 3 дітей. Одна жінка від отриманих травм померла, повідомили у поліції.

16:00. За словами Юрія Ігната, речника Повітряних сил Збройних сил України, імовірно, росіяни з реактивної системи залпового вогню далекої дії, яка влучає дуже швидко. Саме тому сигнал повітряної тривоги не спрацював завчасно: "Можливо, Торнадо-С. Це реактивна артилерія, яка летить надзвичайно швидко. Від пуску до влучання секунди".

15:10. В АТ "Запоріжгаз" спростували інформацію про витік газу. Речниця установи Наталя Гринь зазначила, що наразі припинений розподіл газу до поновного обстеження системи багатоповерхівок:

"Коли нададуть дозвіл провести обстеження всередині, ми повернемо газ, обстежимо, щоб все там було добре".

14:40. Одна з шести російських ракет влучила між двома багатоповерхівками, в яких частково зруйновані квартири, балкони, дахи та вибиті вікна. Також вибуховою хвилею та уламками пошкоджені сусідні житлові будинки, автівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури міста, розповіли у Запорізькій обласній прокуратурі.

Пошуково-рятувальна операція триває. За фактом обстрілу розпочато кримінальне провадження.

14:30. З пошкодженої росіянами багатоповерхівки рятувальники вивели чоловіка та жінку похилого віку. З ними працюють психологи.

14:20. За словами Юрія Борзенка, директора Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні, до медичного закладу звернулися троє дітей: "Діти всі до 10 років, одна дитина з матір'ю приїхали своїм ходом. Двоє дітей доставила швидка допомога. Діти не важкі, мінно-вибухових і інших травм в них немає, у них інші діагнози. Вони знаходяться у відділенні хірургії. Психологічний стан задовільний".

14:00. Одна постраждала внаслідок ракетного обстрілу РФ людина, яка перебувала у важкому стані, загинула. Про це повідомив секретар міськради Анатолій Куртєв:

"За оновленою інформацією, зараз у лікарнях знаходиться 25 людей: 3 людини — у важкому стані, 19 — у середньому, 3 — у легкому (з них двоє дітей)".

В сусідньому багатоповерховому будинку, який також зазнав пошкоджень, почався витік газу, повідомляють з місця події кореспонденти Суспільного. Наразі очікують на фахівців, які зможуть вирішити проблему.

У двох частково зруйнованих багатоповерхівках рятувальники ліквідували пожежі.

13:00. Зараз на місці влучань працюють рятувальники, волонтери, а також комунальні служби. Рятувальники намагаються загасити вогонь.

За інформацією секретаря міськради Анатолія Куртєва, на цей час відомо про 18 постраждалих, серед яких двоє дітей 7 та 9 років:

"11 дорослих госпіталізовано (з них четверо знаходиться у важкому стані, семеро — у середньому). Ще п‘ятеро людей отримали медичну допомогу на місці прильоту. Дітей зараз везуть до медичних закладів".

"Зараз у нас є влучання російських ракет у 9-поверхівки на вулиці Козачій. Проводяться роботи по локалізації вогню, а також приступили до рятувальних робіт людей. Співробітники ДСНС шукають людей у квартирах, які могли залишитися після прильоту. Розгортаємо намети та автобус з допомогою для людей", — розповів перший заступник міського голови Запроріжжя з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Власюк.

За словами посадовця, наразі готують шелтери для тимчасового проживання людей.

"Сиділи, пили чай, як почули вибухову хвилю. Нас відкинуло. Ми отямилися, побачили, що квартира ціла. Ми почали збирати скло, і відбувся другий удар. Другим ударом влучили у дім, який стоїть поруч", — каже житель багатоповерхівки Станіслав Стойков.

Також, зауважив Олександр Власюк, є влучання по місту: "7 чи 8 ракет прилетіло. Немає інформації щодо кількості травмованих людей. Було багато швидких".

Джерело: https://suspilne.media/421767-u-zaporizzi-armia-rf-vlucila-u-zitlovi-bagatopoverhovi-budinki/

Категорії: Новости Запорожья

22.03.2023 17:02