росіяни заявили про атаку безпілотниками у Криму. У ГУР кажуть про знищення «Калібрів»

 росіяни заявили про атаку безпілотниками у Криму. У ГУР кажуть про знищення «Калібрів»
Ввечері 20 березня в окупованому Криму пролунала низка вибухів, окупаційна влада заявила про атаку безпілотниками. У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що у Джанкої були знищені російські крилаті ракети типу «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею.
Про це йдеться в повідомленні ГУР, пише hromadske.ua.

Розвідники не зазначили, що було причиною вибухів. Водночас російські пропагандистські ЗМІ написали про атаку безпілотниками та опублікували нібито фото збитого дрона.

Самопроголошений «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що в районі Джанкоя «відпрацювала протиповітряна оборона».

«За попередніми даними, уламки пошкодили домоволодіння та магазин. На жаль, одна людина поранена. Наслідки зараз оцінюються, ухвалять рішення про компенсації», — написав він у Telegram.

Зазначимо, що хоч Аксьонов і не повідомляв про влучання, проросійські Telegram-канали писали, що щонайменше два безпілотники досягли цілі в районі залізничного вокзалу.

«Загадкова "бавовна" продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації», — йдеться в повідомленні української розвідки.

«Калібр НК» ― ракети, призначені для пусків із надводних кораблів російського Чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї ― понад 2500 кілометрів по наземних цілях і понад 375 кілометрів по морських.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/pid-chas-vibuhiv-u-krimu-buli-znisheni-rosijski-kalibri-gur

Категорії: Новости Джанкоя

21.03.2023 12:35