Українці в «Дії» вирішили, як перейменують Південно-Західну залізницю.

Українці в «Дії» вирішили, як перейменують Південно-Західну залізницю.
Українці в «Дії» вирішили перейменувати Південно-Західну залізницю «Укрзалізниці» на Центральну. Тепер у застосунку стартувало опитування щодо нової назви для Південної залізниці.
Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Укрзалізниця» вирішила перейменувати свої підрозділи через те, що деяким із них давали назву з огляду на їхнє розташування в російській імперії. У голосуванні за назву для Південно-Західної залізниці взяли участь 1,1 мільйона українців. З них понад 417,2 тисячі захотіли назвати цей підрозділ «Укрзалізниці» Центральною залізницею.

Тепер у «Дії» почалося опитування для Південної залізниці. Воно триватиме до 17 березня. Українцям пропонують чотири варіанти нової назви:

Харківська залізниця;
Слобожанська залізниця;
Слобідська залізниця;
Східна залізниця.
«Залізна українізація»

«Укрзалізниця» оголосила, що до 2025 року планує повністю українізувати залізницю, позбувшись усіх назв і символів, пов'язаних з росією та СРСР.

Зокрема, під час українізації хочуть прибрати переклад міст російською з фасадів станцій; змінити позначки кілометражу, починаючи підрахунок із Києва, а не з Москви; перейти від радянської системи залізничних умовних позначень і сигналів до загальноєвропейської; дублювати інформацію у квитках не російською, а англійською.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/ukrayinci-u-diyi-virishili-perejmenuvati-pivdennu-zaliznicyu-na-centralnu-teper-mozhna-obrati-nazvu-pivdennij-zaliznici

17.03.2023 15:58