Сирія визнає «нові кордони Росії» – Асад

Сирія визнає «нові кордони Росії» – Асад
Сирійський диктатор Башар Асад заявив, що Сирія визнає «нові кордони Росії», маючи на увазі тимчасово окуповані території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Таку заяву він зробив у Москві після зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіном в інтерв'ю «РИА Новости».

«Звичайно. Я говорю, що це російські території, і навіть якби не трапилася війна, це історично російські території», — сказав сирійський лідер російському пропагандистському агентству.

Асад, влада якого у Сирії змогла затвердитись лише завдяки військовій допомозі Росії та майже повному знищенні країни, заявив, що питомо український південь був «переданий Україні близько 100 років тому за часів Леніна», однак там «проживають російські громадяни», тому це «російська земля».

«Ми переконані у цій позиції», - сказав він.

Башар Асад прибув до Москви із візитом 14 березня. У нього відбулися тригодинні переговори з російським лідером Владіміром Путіним, під час яких Асад висловив підтримку військової операції в Україні.

Візит до Москви припадає на 12-ту річницю війни, яка забрала життя майже 500 тисяч людей у Сирії, половина населення країни її залишили. За підтримки російської армії Асад зміг утвердити свою владу в країні.

Росія заявила про так зване «включення» південних та східних областей України до складу РФ буцімто на підставі «референдумів» восени 2022 року. Російську анексію не визнає жодна країна чи міжнародна організація в світі.


Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/sirija-viznaje-novi-kordoni-rosiji-asad.html

17.03.2023 09:50