У Тбілісі проросійські активісти зірвали та спалили прапор ЄС

У Тбілісі проросійські активісти зірвали та спалили прапор ЄС
У столиці Грузії Тбілісі проросійські активісти з організації «Альт-Інфо» та партії «Консервативний рух» зірвали та спалили прапор Євросоюзу біля будівлі парламенту.
Про це пише «Эхо Кавказа».

Активісти виступають із гаслами проти «іноземних агентів» та людей, які нібито намагаються залучити Грузію до війни. Також у цій акції взяли учать священнослужителі.

Учасники акції вимагають звільнення людей, яких затримали у справі про заворушення у Тбілісі 5 липня 2021 року, а також проведення референдуму щодо законопроєкту про «іноагентів».

У їхніх промовах лунають антизахідні та гомофобні заяви. «Наш дім — не Захід, наш дім — Грузія», — говорить один з активістів.

Видання Sova News повідомляє, що проросійські активісти закидали камінням балкон, на якому висів прапор України.

Згодом поліцейські встановили новий прапор ЄС біля будівлі парламенту.

Про організацію «Альт-Інфо»

«Альт-Інфо» і раніше неодноразово проводила антизахідні акції під посольствами та запам’яталася як одна з ініціаторок нападів на журналістів під час прайду 5 липня 2021 року.

Тоді у Тбілісі мав відбутися «Марш гідності» на підтримку спільноти ЛГБТ+, однак громадська організація «Тбілісі прайд» оголосила про скасування заходу після нападу на ЛГБТ-активістів представників ультраправих організацій і грузинської патріархії.

Унаслідок сутичок постраждали та опинилися в лікарнях 53 кореспонденти й оператори, а загалом постраждали 55 журналістів. Оператор телеканалу «Пірвелі» Лексо Лашкарава помер через кілька днів після побиття.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/u-tbilisi-prorosijski-aktivisti-zirvali-ta-spalili-prapor-yes

15.03.2023 10:11