Суд заарештував активи Медведчука та Козака, які вони записали на пенсіонерку зі Львова

Суд заарештував активи Медведчука та Козака, які вони записали на пенсіонерку зі Львова
Личаківський районний суд Львова заарештував активи кількох київських компаній, власницею яких була львівська пенсіонерка Ольга Куць. Цей бізнес міг належати колишнім нардепам Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Про це повідомляє Bihus.info з посиланням на дані з реєстрів та тексти судових ухвал.

Суд заарештував частки в компаніях Істбуд та Таун Ленд Компані. Сама Куць володіла в них часткою 55%. Перша компанія є власницею майже гектара землі на бульварі Дружби Народів у Києві. Ділянка, крім того, що знаходиться в центрі міста та поблизу зручної транспортної розв'язки, вже також має й комерційно вигідне цільове призначення для будівництва готельно-офісної будівлі. Орієнтовна ринкова вартість ділянки близько 160 мільйонів гривень.

У той же час Таун Ленд Компані є замовником будівництва житлового комплексу Поетика. Оскільки роботи ще не завершено, поки компанія вважається власницею ряду об'єктів незавершеного будівництва. Загальна вартість заарештованого майна сягає 5 мільярдів гривень.

Співробітники СБУ затримали Медведчука 12 квітня, коли він, за даними правоохоронців, намагався залишити країну, переодягнувшись у військову форму. Тодішній голова СБУ Іван Баканов заявив, що політику допомагала ФСБ.

16 квітня Личаківський райсуд Львова відправив Медведчука під варту без можливості застави.

22 вересня стало відомо, що Україна віддала країні-агресору нардепа Медведчука в обмін на 210 військовослужбовців.

Washington Post писала, що перед повномасштабним вторгненням в Україну ФСБ підготувала два маріонеткові «уряду» в надії на захоплення Києва.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповідав, що країна-терорист збиралася повернути Віктора Януковича в Україну як свою маріонетку, а той «був дуже радий цій ідеї».


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/aktivi-medvedchuka-ta-kozaka-zaareshtuvav-sud-50308762.html

Категорії: Новини Львова

07.03.2023 10:55