Україна повернула з полону окупантів 101 людину, серед них захисники Маріуполя

Україна повернула з полону окупантів 101 людину, серед них захисники Маріуполя
Україна і країна-терорист Росія у четвер, 16 лютого, провели обмін полоненими, додому повертається 101 людина — 100 військових та один цивільний. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні подякував Координаційному штабу та всім, хто працював над обміном.

«Маємо чергову хорошу новину — повертаємо українців додому з російського полону. Сьогодні ще 101 людина. Більшість — оборонці Маріуполя, рядові й сержанти. ВМС, прикордонники, Нацгвардія, сухопутники, тероборона. Один цивільний — перший заступник міського голови Енергодара», — сказав він.

Серед звільнених захисників — нацгвардійці, прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. 94 з них обороняли Маріуполь, зокрема 63 — на Азовсталі. Багато бійців дістали поранення.

За словами Лубінця, від початку повномасштабного вторгнення Росії з полону вдалося звільнити 1863 людини.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що звільнений цивільний — перший заступник мера Енергодара Іван Самойдюк, який відмовився співпрацювати з окупантами і був викрадений 19 березня 2022 року на блокпосту біля Благовіщенки Запорізької області.

Серед звільнених також є захисники України з херсонського і київського напрямків, бійці, які обороняли Бучу, Херсон та Лиман.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/ukraina-vernula-iz-plena-okkupantov-101-cheloveka-sredi-nih-zashchitniki-mariupolya-50304782.html

Категорії: Новости Новини Маріуполя Новости Херсона

17.02.2023 09:32